Escenari macroeconòmic

La fase de recuperació es consolida a nivell internacional, no obstant la recuperació econòmica serà més llarga que altres sortides de la recessió degut al fort apalancament dels agents tan públics com privats i a l’ajust del sector immobiliari. Amb tot, el creixement a nivell internacional serà segons les últimes previsions del FMI del 4,2% del PIB mundial. Mentre les economies avançades s’observa una gran disparitat amb els nivells de creixement, amb increments que rondaran el 2,2%, es amb les economies emergents encapçalades per la Xina, les que seguiran aportant el major creixement a l’economia internacional. En aquest context, els països industrialitzats s’espera que mantinguin una política monetària laxa, a la vegada que els països emergents segueixin restringint-la.

Respecte l’economia espanyola, les perspectives del creixement del PIB segons el Servei d’Estudis de la Borsa de Barcelona serà al voltant del 0,6%. La demanda interna, motor de qualsevol economia,  seguirà minsa amb una aportació al creixement que rondarà el 0,2%.  L’alt grau d’endeutament privat juntament amb una taxa d’atur que rondarà el 20% al llarg de tot el 2011 faran que el consum privat sigui dèbil. De la mateixa manera, la inversió seguirà tenint el pitjor comportament dels components del PIB degut al fort ajust del sector de la construcció que s’espera al llarg del 2011, però amb un menor ritme. Respecte el sector exterior, es mantindrà el to positiu de l’últim any però el resultat de la contribució al creixement del PIB serà menor.

Les perspectives de creixement de l’economia catalana són relativament més positives que l’economia espanyola degut a la importància que suposa el comerç exterior a l’economia catalana. Segons les últimes estimacions el creixement del PIB s’ubicarà al voltant del 0,9%. L’impuls de la demanda externa iniciat al llarg del 2010 serà el factor clau per l’avenç de l’economia. No obstant, el consum públic serà la partida amb un comportament més negatiu reduint-se dràsticament  per tal de rebaixar dèficit de la Generalitat. Respecte al consum privat seguirà dèbil al llarg del 2011 degut a una taxa d’atur que seguirà sent elevada.Categorías:Economía

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: